Buruknya rupa lempeng nie kn??? |
Bahan2nya :-
- 2 cawan sagu biji (rendam 5 min & toskan)
- 1 cawan kepala parut (ambil putih ajer)
- 1/2 cawan gula merah
- secubit garam
- Gaulkan sagu biji yang telah ditos dengan kelapa parut dan garam
- Panaskan kuali dengan sedikit minyak
- Ambil sesenduk adunan dan ratakan nipis diatas kuali dan taburkan dengan gula merah diatas permukaan lempeng itu
- Ambil lagi sesenduk adunan dan tutup permukaan yang telah ditabur dengan gula merah
- Masak adunan hingga masak dan terbalikkan adunan macam kita buat lempeng biasa tulah
Taraaaa siap utk dimakan semasa masih panas..bila sejuk liat skit tp still sodap |
1 comment:
Casino de Monte-Carlo: What to Know - DRMCD
What is a casino? · The Casino de Monte-Carlo: What is a casino? · 대전광역 출장샵 The Casino de Monte-Carlo: What is a casino? · The Casino 정읍 출장안마 de Monte-Carlo: What is a casino? 부산광역 출장마사지 · The Casino de 안동 출장안마 Monte-Carlo: What is a casino? · The Casino de 부산광역 출장샵
Post a Comment