PENYEDIAAN KASTARD
Bahan2nya :-
- 1 cawan tepung kastad
- 1/2 cawan susu pekat manis
- 7 cawan air suam
- Masukkan tepung kastard kedalam periuk dan campur dengan susu pekat & air suam
- Masak adunan diatas api yg sederhana kecil dan jangan berhenti kacau aduan hingga berkilat
- Apabila adunan telah masak tuang kedalam acuan dan sejukkan
Bahan2nya :-
- 1 tin susu sejat (susu cair)
- 1 tin koktail buah-buahan
- 1 sudu tepung kastard (bancuh dengan sedikit air)
Cara2nya :-
- Masukkan susu cair kedalam periuk dan masukkan syrup dari koktail buah2an
- Masak adunan hingga menggelegak dan masukan tepung kastard yg telah dibancuh dan kacau
- Bila adunan telah sejuk masukkan koktail buah2an dan sejukkan dan sedia untuk dihidangkan bersama kastard
No comments:
Post a Comment