Bahan2nya :-
- 300 gm tepung pau (*)
- 1 camca serbuk yis (*)
- ½ camca baking powder (*)
- 2 sudu gula castor (*)
- 1 cawan air suam
- 1 sudu shortening
- Campurkan bahan yang bertanda (*) kedalam mangkuk dan masukkan air suam sedikit demi sedikit hingga adunan menjadi doh
- Setelah itu masukkan shortening dan uli lagi hingga adunan menjadi licin dan tidak melekat pada mangkuk
- Rehatkan adunan selama 10-15 min
- Ambil adunan dan bahagikan kepada beberapa bahagian. Isikan bahagian tersebut dengan inti pilihan kalian dan dilapik dengan daun pisang atau kertas minyak
- Setelah selesai rehatkan selama 45min dan pastikan ditutup dengan kain lembab atau plastik agar adunan tidak kering
- Apabila adunan telah naik, kukus selama lebih kurang 10 min dan sedia untuk di ngapp
No comments:
Post a Comment