nak tengok cara2 melipat pastry pun dia ada tunjuk sekali tapi maaf Ros akak menderhaka bab tang lipat melipat tu....
Bahan2nya :-
- 1 paket roti pratha segera (aku guna jenama Kart)
- 1 tin sardin dilenyek halus (**)
- 1 biji bawang besar dihiris nipis (**)
- 1 biji kentang dipotong dadu (**)
- 1 camca serbuk lada sulah / lada hitam (**)
- 1 biji limau kasturi atau sedikit perahan air asam jawa (**)
- 1 biji kuning telur
- Untuk inti satukan kesemua bahan yang bertanda (**) dan campurkan dengan segelas air dan masukkan kedalam kuali dan masak hingga kentang empuk dan kering. Sesuaikan rasa masin & masam
- Ambil sekeping roti paratha segera dan potong kepada 4 bahagian,
- Letakkan satu sudu inti sardin tadi di tengah roti paratha dan lipat ikut suka korang
- Lepas tu sapukan pastri tu tadi dengan sedikit kuning telur.
- Bakar pastri dalam oven pada suhu 180 selama 25 minit
No comments:
Post a Comment