- 1 1/2 cwn tepung beras
- 1/2 cwn tepung jagung
- 1/2 cwn tepung kastard
- 1 cwn gula
- 1 cwn jagung krim manis
- 3 1/2 cwn santan
- sedikit perwarna kuning
- sedikit garam
Cara Menyediakan Lapisan Bawah
- Satukan kesemua jenis tepung dlm sebuah mangkuk.
- Masukkan sedikit garam, gula dan santan.
- Gaul sebati dan tapiskan. Masukkan ke dlm periuk dan masak diatas api kecil sehingga naik wap. Masukkan jagung krim dan gaul lagi sehingga sebati.
- Sapukan layang dgn sedikit minyak. Tuang adunan tadi dan kukus selama 20 minit.
Bahan Utk Lapisan Atas
- 2 cwn santan pekat
- 1 cwn air pandan ( 3 helai daun pandan kisar bersama air dan jadikan 1 cwn jumlahnya)
- 1 cwn tepung gandum
- 2 sudu besar tepung jagung
- 1 sudu besar tpng ubi
- 2 biji telur
- 2 sudu besar gula pasir
- secubit garam
- Pewarna hijau/pandan
Cara Menyediakan Lapisan Atas
- Masukkan kesemua bahan dlm sebuah mangkuk. Gaul sebati, nak mudah blend kesemuanya.
- Masukkan adunan ke dlm periuk dan masak hingga naik wap, guna api kecil je.
- Cakar2kan sedikit permukaan bawah tadi dan tuangkan adunan pandan ke atas lapisan jagung tadi dan kukus selama 20 minit.
No comments:
Post a Comment