Bahagian bawah :-
- 275 gm pulut (direndam dlu)
- 195 ml pati santan (agak2 yo)
- ½ sk garam
Bahagian atas :-
- 3 biji telur
- 170 gm gula pasir
- 1 sudu air daun pandan (nang tuo ee tampi achik buh 2 ko 3 sudu)
- 195 gm pati santan
- klu achik tmbah kali 1 sb tpung jagung
Tang bawah tuh ikut kerajinan. Kalau rajin kukuih la. Tapi achik tanak yo sbb maleh. Peh tu cam biaso la penyet2 an lam loyang.
Sediakan kepala kuih :- Pukul telur dan gula pasir. Masukkan air daun pandan dan pati santan. (Klu achik buh kali tpung jagung - ikut suko la). Kacau campuran telur rata-rata dan tuang ke atas pulut. Kukus selama 15-20 minit hingga adunan pejal. Lap wap dari tudung pengukus supaya kepala kulit itu tidak beralur. Keluarkan daripada pengukus. Sejukkan dalam dulang yang berisi air. Pehhh tuuu ngapppp laa....
3 comments:
ooo..padan la topping serimuka aku kurang enak..tentiu spider,hari keduo poso sok aku buek..
fuyooo nyonya...copek ehh plan utk juadah buko poso
selegho den kn cam oghang tuo....
Post a Comment