Ihsan cik google |
Bahan2nya :-
Karamel
- 1/2 cawan gula
- 2 sudu besar air
- 2 sudu air suam
- 4 keping roti butterscotch
- 4 biji telur
- 1 tin susu cair
- 6 sudu besar gula halus
- sedikit esen vanila
- sedikit kismis
- sedikit butter
Cara2nya :-
Penyediaan karamel.
- Masukkan gula dan 2 sudu besar air ke dalam periuk. Panaskan sehingga perang. Kemudian tutup api dan tambahkan 2 sudu besar air suam. Masukkan karamel ni ke dalam acuan
- Sapukan acuan dengan butter. Panaskan oven hingga suhu 180C
- Toast roti dan potong kepada 4 bahagian
- Dalam bekas lain, masukkan telur, gula, esen vanila dan susu sambil dikacau. Masuk bahan-bahan ikut urutan supaya senang nak sebati. Kemudian tapiskan sebatian ini ke dalam acuan yang ada karamel tadi.
- Letakkan kepingan roti yang dah di toast tadi ke dalam no.4 dan tabur dengan kismis
- Letakkan acuan ini ke dalam dulang oven dan masukkan sedikit air ke dalam dulang tersebut tp BUKAN dalam acuan puding. Bakar selama 40 minit.
No comments:
Post a Comment